piątek, 19 kwietnia, 2024
Strona głównaAGD i RTVGotowanie z jajami

Gotowanie z jajami

Wielkanoc to czas odpoczynku, spotkań z najbliższymi i… gotowania. Wśród przeróżnych dań na stole zawsze królują jajka, podane pod różnymi postaciami. Ich przygotowanie to z pozoru nic trudnego. Jak się okazuje, ten proces można jednak jeszcze bardziej uprościć i przyspieszyć przy pomocy jajowara.

Usprawnienie pracy w kuchni jest zawsze mile widziane. W trakcie gorączkowych przygotowań każda dodatkowa chwila może być na wagę złota. Nawet jeżeli wcześniej opracujemy plan pracy, nie unikniemy komplikacji wynikających z konieczności wykonywania różnych czynności jednocześnie. Z większością prac trzeba dosłownie obchodzić się jak z jajkiem, więc nie możemy sobie pozwolić na chwilę nieuwagi.

Jajka, niezależnie od tego w jakiej postaci będą podawane, należy wcześniej ugotować. Kiedy jednak wykonujemy kilka rzeczy na raz, ich przygotowanie nie wygląda już tak banalnie. Moment nieuwagi i nagle skorupka pęka lub jajka na miękko stają się jajkami na twardo. Zamiast odhaczenia na liście kolejnego wykonanego zadania musimy zaczynać od początku. W takiej chwili warto zastanowić się nad dodatkowym wsparciem.

Elektryczny jajowar First Austria gotuje jajka na parze. Posiada możliwość przygotowania aż siedmiu jajek. Nie dość, że urządzenie automatycznie wyłącza się po zakończeniu pracy, to informuje o tym sygnałem dźwiękowym. Dzięki termoizolującej powłoce unikniemy poparzenia, co w przypadku zaangażowania do kuchennych prac młodszych domowników, stanowi dodatkowy atut.

Wielkanocy nie można sobie wyobrazić bez jajek. Gotowane na twardo, miękko, podawane w połówkach czy dodawane do sałatek, stanowią podstawowy składnik niemalże każdej potrawy. Perfekcyjnie przygotowane od razu lepiej smakują.

Cena: 55 zł

 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Najnowsze w kategorii

Popularne w kategorii